[postlink]http://itadakimasutube.blogspot.com/2013/04/fukagawameshi-clam-miso-soup-over-rice.html?m=0[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=gM_5E1aUloQendofvid
[starttext]
http://facebook.com/cookingwithdog
http://twitter.com/cookingwithdog
Ingredients for Fukagawameshi (Clam Miso Soup over Rice)
(serves 2)
400g Asari Clams, Desanded (14.1 oz) (1 tbsp Salt per 500ml or 2 cups Water)
1 Long Green Onion
½ Aburaage - thin deep-fried tofu
20g Carrot (0.7 oz)
300ml Asari Clam Broth (1.27 cups)
2 tbsp Miso
2 tsp Sake
2 tsp Mirin
1 tsp Sugar
7g Ginger Root, Shredded (1/4 oz)
Nori Seaweed, Shredded
Shichimi - Seven Flavor Chili Powder
300g Steamed Rice (10.6 oz)
深川めし(みそ味のぶっかけめし)
<材料2人分>
あさり(砂ぬき):400g
(塩水:500mlに大1。実際使用したのは750mlに22g)
長ねぎ:1本
油揚げ:1/2枚
人参:20g
水:適量(アサリの茹で汁に足して300mlになる量)
みそ:大2
酒:小2
みりん:小2
砂糖:小1
生姜千切り:7g
刻みのり
七味唐辛子
ご飯:300g
[endtext]
[starttext]
http://facebook.com/cookingwithdog
http://twitter.com/cookingwithdog
Ingredients for Fukagawameshi (Clam Miso Soup over Rice)
(serves 2)
400g Asari Clams, Desanded (14.1 oz) (1 tbsp Salt per 500ml or 2 cups Water)
1 Long Green Onion
½ Aburaage - thin deep-fried tofu
20g Carrot (0.7 oz)
300ml Asari Clam Broth (1.27 cups)
2 tbsp Miso
2 tsp Sake
2 tsp Mirin
1 tsp Sugar
7g Ginger Root, Shredded (1/4 oz)
Nori Seaweed, Shredded
Shichimi - Seven Flavor Chili Powder
300g Steamed Rice (10.6 oz)
深川めし(みそ味のぶっかけめし)
<材料2人分>
あさり(砂ぬき):400g
(塩水:500mlに大1。実際使用したのは750mlに22g)
長ねぎ:1本
油揚げ:1/2枚
人参:20g
水:適量(アサリの茹で汁に足して300mlになる量)
みそ:大2
酒:小2
みりん:小2
砂糖:小1
生姜千切り:7g
刻みのり
七味唐辛子
ご飯:300g
[endtext]
0 comments:
Enregistrer un commentaire