03/12/2014

Takoyaki and Ebiyaki Recipe

http://www.youtube.com/watch?v=Ml5AAM_O6lEendofvid
[starttext]
たこ焼き&えび焼き 作り方 レシピ 
How to Make Takoyaki たこ焼きの作り方 字幕表示可 材料(日本語)↓ (serves 2: approx. 37 pieces)
1 Beaten Egg
340ml Cold Dashi Stock or ½ tsp dashi stock powder, dissolved (1.44 fl oz)
1 tsp Soy Sauce
⅙ tsp Salt
100g Cake Flour or all purpose flour (3.5 oz)

80g Boiled Octopus, cut into 1cm/0.4” pieces (2.8 oz)
8 Shrimp, medium size
* watch our ebi chili video (http://youtu.be/ZeMn0h2EIUg) on how to clean shrimp
2 tbs Bonito Powder
12g Beni Shoga, pickled ginger (0.4 oz)

60g Cabbage Leaf, chopped (2.1 oz)
20g Spring Onion Leaves (0.7 oz)

Okonomiyaki Sauce
Aonori Seaweed
Bonito Flakes
Mayonnaise

You might also enjoy ...

Emmy made Takoyaki with Cake Pop Maker
http://youtu.be/TyadJhV8vHU

Previous Takoyaki Recipe
http://youtu.be/8bdgxDFlroY

http://youtube.com/cookingwithdog
http://facebook.com/cookingwithdog
http://google.com/+cookingwithdog
http://twitter.com/cookingwithdog

※字幕を表示するには動画下部にある [字幕] アイコンをクリックして下さい♪

<材料>2人分約37個
溶き卵:1個分
冷たい出汁:340ml(または水340mlに顆粒だし小1/2)
しょうゆ:小1
塩:小1/6
薄力粉:100g

茹でだこ(1㎝角大):80g
えび(中サイズ):8尾
かつお粉:小2
紅生姜(みじん切り):12g

キャベツ(みじん切り):1枚60g
青ねぎ:20g

お好み焼きソース
青海苔
花かつお
マヨネーズ

エミーさんケーキポップメーカーでたこ焼きを作ってみた
http://youtu.be/TyadJhV8vHU
[endtext]

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire